Az európai alapok minisztériumában kapott államtitkári megbízást Hegedüs Csilla

Kedden kinevezték az európai alapok minisztériuma államtitkárának Hegedüs Csillát, az RMDSZ ügyvezető alelnökét és sajtószóvivőjét.

A hírt a politikus a Facebook-oldalán erősítette meg kedd délután.

Hegedüs Csilla a bejegyzésében kiemelte, hogy másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik az európai uniós alapok felhasználásában. Az RMDSZ kormányzati szerepvállalása nyomán kapott megbízatásáról azt írta, hogy változtatni szeretne a jelenlegi helyzeten. „Azt akarom, hogy új, jobban fizetett munkahelyek legyenek ebben az országban, jó utakon járjunk, felújított iskoláink, kórházaink templomaink és kastélyaink legyenek. Hogy ne a kútról kelljen a vizet hozni” – fogalmazott.

Most már hivatalos! Mától az európai alapok minisztériumában vagyok államtitkár! 17 éve nyertünk...

Közzétette: Hegedüs Csilla – 2021. február 23., kedd

Az RMDSZ-es tisztségviselő szerint „Románia több pénzt kap most az uniótól, mint valaha”, ami lehetőséget ad arra, hogy a tagállamok a koronavírus okozta járvány következményeit enyhítsék, és újra növekedési pályára állhassanak.

A koalíciós tárgyalások eredményeként az RMDSZ-nek 12 államtitkára lehet az új kormányban, ezenkívül öt megyében javasolhat prefektust, és 11 alprefektusa is lesz a magyar érdekvédelmi szövetségnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?