Egy láda sörért és némi apróért „adta el” lányát egy kézdivásárhelyi férfi

Egy 14 éves kézdivásárhelyi kislányt apja több férfinak „adta el”, ötven lej készpénzt és egy láda sört kapott érte. A kiskorúnak azonban sikerült elmenekülnie és panaszt tennie, de a rendőrség állítólag nem reagált a beadványára. Most elítélték a bűnösöket, írta meg a történetet a PressHub.

Egy 14 éves kézdivásárhelyi lányt az apja több férfinak is eladott pár üveg alkoholért és némi aprópénzért. Minden alkalommal, amikor sikerült megszöknie és visszatérnie három fiatalabb testvéréhez, a lány kint aludt, majd amikor az apja rátalált, visszavitte „vásárlóihoz”. A kiskorút többször megerőszakolták, megverték és késsel fenyegették. A fiatal lánynak több alkalommal is sikerült a rendőrségre mennie, és feljelentést tennie a vele történtek miatt, de a hatóság nem vette őt  komolyan.

Alig hat hónapig tartó villámper után a Kovászna Megyei Törvényszék három vádlottat ítélt el, akik előzetes letartóztatásban várták az ítélethirdetést. A lány apja és két „kliense” 12, illetve 9 év börtönt kapott gyermekkereskedelemért és nemi erőszakért. A döntés nem jogerős, fellebbezhető.

Illusztráció forrása: Pixabay

A rendőrség két képviselőjét is elítélték bűnpártolásért, miután az áldozat tájékoztatta őket arról, hogy folyamatosan verik és erőszakolják, de ők nem tettek semmit. Az ügyészek továbbá azzal vádolják az egyik rendőrtisztet, hogy a további nyomozás megakadályozása érdekében meghamisította az ügy aktájában szereplő dokumentumokat, és megpróbálta eltussolni a tényeket.

A bíróság indoklásából kiderül, hogy Victor G. (55) 2018 óta legalább három férfinak adta beleegyezését ahhoz, hogy kiskorú lánya együtt éljen velük, és minden alkalommal különböző mennyiségű alkoholt kapott cserébe, egyiküktől mindössze 50 lejt és egy láda sört vett át a lányáért cserében.

A nyomozás két férfira összpontosított, akikkel a kiskorú hosszú ideig volt kénytelen együtt élni, és rabszolgasorshoz hasonló visszaéléseknek volt kitéve. A felnőtt férfiak erőszakkal vitték otthonukba a fiatal lányt, többször késsel fenyegették és megerőszakolták, megverték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?