Egy hét alatt megkétszereződött a fertőzött diákok száma Hargita megyében

Hargita megyében több mint 1300 gyermek kényszerül online tanrendben részt venni az oktatásban, miután az utóbbi időszakban egyre több közösségben mutatják ki a koronavírus-fertőzést.

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal által közölt adatok szerint 61 diáknál, 26 pedagógusnál, öt oktatási kisegítő munkát végző alkalmazottnál, valamint két nem oktatással foglalkozó dolgozónál mutatták ki a fertőzést. Hét óvodai csoportban, hét elemi, tizenkét gimnáziumi, huszonhat középiskolai és négy szakiskolai osztályban függesztették fel a jelenléti oktatást.

Összesen 1309 diák és óvodás otthoni oktatásban vesz részt, ez duplája a hét eleji számoknak. A prefektusi szóvivő hozzátette, hogy a helyzet gyorsan változik, egyre több új fertőzésről érkezik jelentés.Fotó: Kiss Gábor

Jelen pillanatban Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Maroshévízen, Gyergyóremetén, Gyimesközéplokon, Gyergyóalfaluban, Oroszhegyen, Kozmáson, Gyergyóhollón, Gyergyócsomafalván és Gyergyóvárhegyen vannak olyan csoportok, amelyek online tanrend szerint tanulnak. Egyelőre nincsenek olyan tanintézmények, amelyek teljes mértékben digitális oktatásra tértek át.

Az elmúlt 24 órában 146 új koronavírusos fertőzést regisztráltak megyeszerte, és 76 személyt gyógyultnak nyilvánítottak. A kórházakban összesen 113 személyt ápolnak koronavírus-fertőzéssel. Az ezer lakosra vetített fertőzési ráta 2,01, a legmagasabb fertőzési ráta Gyergyócsomafalván van, 6,26 ezrelék.

Kapcsolódók

Kimaradt?