Hargita megyében tíz koronavírus-fertőzöttnél mutatták ki az omikron variánst

Hargita megyében eddig tíz fertőzöttnél mutatták ki koronavírus omikron variánsát, miután több gyanús mintát is szekvenálásra küldtek Bukarestbe – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

Mint mondta, tíz gyanús eset volt, és mind a tízről beigazolódott, hogy az új vírustörzs okozta a fertőzést. Hozzátette, még újabb mintákat küldtek Bukarestbe, azok eredményét még várják. Az igazgató tájékoztatása szerint mind a tíz fertőzött megkapta a koronavírus elleni oltást, egyesek még a harmadik dózist is, de mindannyiuk esetében könnyű vagy közepes a betegség lefolyása.

Az igazgató ismét felhívta a lakosság figyelmét, hogy elővigyázatosságból viseljék a védőmaszkot, és vegyék fel a védőoltást.Illusztráció | Fotó: Máramaros Megyei Tanács

Az elmúlt 24 órában egyébként 30 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, és 21 személyt gyógyultnak nyilvánítottak. Ugyanakkor hat személy újra elkapta a fertőzést. A csíkszeredai, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és a maroshévízi kórházban összesen 64 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, 480-an otthoni elkülönítésben, 485-en pedig karanténban vannak.

Hargita megyében hétfőn 1,28 ezrelék volt a fertőzöttségi ráta, a megyeszékhelyen pedig 2,30 ezrelék, aminek megfelelően Csíkszereda sárga járványügyi besorolás alá került.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?