Hargita megyében 23 osztály kezdte online formában a hetet

A diákok vagy az oktatási személyzet koronavírusos megbetegedése miatt Hargita megyében 23 osztályban folytatódott online formában az oktatás hétfőtől.

A koronavírus-járvány legújabb fertőzési hulláma az oktatásban is érezteti a hatását. Demeter Levente, Hargita megyei főtanfelügyelő a Maszol érdeklődésére közölte: az iskolák jelentése alapján jelenleg 23 osztály van online tanrendben, 21 esetben a diákok megbetegedése, 2 esetben pedig a tanügyi személyzet megbetegedése miatt.

Az óvodák közül egyedül a csíkkozmási óvoda egyik kiscsoportja kényszerült otthonlétre a személyzet megbetegedése miatt, a kicsik január 15-én térhetnek vissza az intézménybe. Szintén a személyzet fertőzöttsége miatt maradt otthon hétfőtől a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Szakközépiskola egy osztálya, egy másik pedig a diákok érintettsége miatt. Gyergyószentmiklóson a Salamon Ernő Gimnázium két osztálya is online tanul a diákok megbetegedése következtében.Illusztráció | Fotó: AdobeStock

Csíkszeredában a Márton Áron Gimnázium három, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola egy, a Kájoni János Szakközépiskola kettő, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium egy, a József Attila Általános Iskola egy és a Nagy Imre Általános Iskola egy osztálya folytatja a tanulást online formában.

Székelyudvarhelyen a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola egy és az Eötvös József Szakközépiskola egy osztálya maradt otthon hétfőn. Gyergyóremetén a Balás Jenő Általános Iskolában egy, a Fráter György Általános Iskolában pedig kettő osztály tanul online. A maroshévízi O. C. Tăslăuanu Gimnázium egy osztálya nem mehet iskolába, míg a gyergyóvárhegyi Miron Cristea Gimnázium két osztályában kezdődött hétfőn online formában az oktatás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?