Csép Éva Andrea: a társadalombiztosítási költségvetés támogatja a munkahelyek megtartását

Az idei állami költségvetés törvénye után a parlament kedden a társadalombiztosítási költségvetés tervezetét vitatta meg.

Csép Éva Andrea, az RMDSZ munkaügyi szakpolitikusa, a képviselőház és a szenátus együttes ülésén elmondta, hogy a 2021-es társadalombiztosítási költségvetés is ugyanazokon az elveken alapul, mint az állami költségvetés: stabilitásra, fentarthatóságra és „felelős politikusi magatartásra”.

„2021-ben nem csökkennek a nyugdíjak, és nem lesz kevesebb a munkanélküli segély sem, megmaradnak a megszorítások miatt csökkentett munkaidővel dolgozó alkalmazottaknak járó támogatások, mi több, 9,6 százalékkal nőttek a nyugdíjakra előirányzott összegek" – jelentette ki felszólalásában a politikus.

A Maros megyei törvényhozó elmondta, hogy 12,16 százalékkal növekedett a tavalyhoz képest az idei társadalombiztosítási költségvetés, továbbá rámutatott arra is, hogy a tervezet kidolgozása alatt figyelembe vették a nyugdíjak, a szociális támogatások, valamint a munkaerőpiac körül felmerülő problémákat. A tervezetről kedden szavaz a parlament.

Kapcsolódók

Kimaradt?