Ciucă arra buzdítja a fiatalokat, hogy maradjanak nyitottak az örök érvényű értékek iránt

A kormány intézkedéseivel továbbra is jobbítani fogja a vidéken élők életét – üzente Nicolae Ciucă vasárnap, a romániai falvak napja alkalmából.

„Az állami és európai alapokból finanszírozott, a közlekedési infrastruktúra, az iskolák, a csatorna- és vízhálózat korszerűsítését, a háztartások energiahálózatra való csatlakoztatását célzó programok olyan fontos lehetőségek, amelyeket kihasználunk a vidéki közösségek fejlesztése és a falu és a város közötti szakadék csökkentése érdekében” – írta a kormány Facebook-oldalára a miniszterelnök.

Ciucă arra buzdítja ugyanakkor a fiatalokat, hogy maradjanak nyitottak az örök érvényű értékek, a kézművesség és a népi hagyományok megismerésére.

Illusztráció forrása: Toldinagyfalui Református Missziói Gyülekezet Facebook-oldala

„A falusi romániaiak bölcsességükkel, szerénységükkel és kiegyensúlyozottságukkal nemzedékről nemzedékre tudták, hogyan rendezzék életüket az ősi hagyományoknak megfelelően, az erkölcs szabályai szerint, megőrizve ugyanakkor nyitottságukat a megismerés és tanulás iránt. A mai fiatalok ezeknek a falusi, nemzeti identitásukat megőrzött közösségeknek köszönhetően élvezhetik ma is a romániai szellemiség örökségét. Arra bátorítom a fiatal generációkat, hogy bárhol is éljenek, maradjanak nyitottak az örök érvényű értékek, a kézművesség és a népi hagyományok megismerésére” – üzente a kormányfő.

A parlament által 2020-ban elfogadott törvény értelmében szeptember utolsó vasárnapján ünneplik Romániában a román falu napját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?