A kormányfő optimista: szerinte Románia gazdasági növekedéssel zárhatja az évet

A miniszterelnök szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy Románia gazdasági növekedéssel zárja az idei évet, így a jövő évi költségvetés felépítése lehetővé teszi a kormány számára, hogy folytassa a vállalt közpolitikák megvalósítását.

Nicolae Ciucă a szerdai kormányülés elején emlékeztetett arra, hogy a Román Nemzeti Bank kedden közölt adatai szerint a múlt évhez képest idén 43,7 százalékkal, 5,5 milliárd euróra nőttek a közvetlen külföldi befektetések. Szerinte a válság körülményei között az európai alapok mellett a külföldi tőke Románia egyetlen esélyét jelenti a gazdasági-társadalmi egyensúly megteremtésére és a gazdasági növekedésre. Hozzátette: minden feltétel adott ahhoz, hogy Románia gazdasági növekedéssel zárja az idei évet, így a jövő évi költségvetés felépítése lehetővé teszi a kormány számára, hogy folytassa a vállalt közpolitikák megvalósítását.Nicolae Ciucă a szerdai kormányülésen | Fotó: gov.ro

A miniszterelnök ismételten nagyon fontos célkitűzésnek nevezte Románia csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD). Bejelentette, hogy a kormány memorandumot készül elfogadni a célkitűzés megvalósításához szükséges intézményközi együttműködésről.

Ciucă közölte azt is, hogy a csatlakozási folyamat koordinálásával és az OECD-vel való kapcsolattartással Luca Niculescu külügyi államtitkárt bízta meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?