Nem valószínű, hogy ismét online oktatásra lesz szükség

Nicolae Ciucă kormányfő hétfőn kijelentette, hogy a jelenlegi járványadatok tükrében nem valószínű, hogy ismét online oktatásra lesz szükség.

A miniszterelnököt a tanévnyitás kapcsán kérdezték arról, hogy véleménye szerint lehetséges-e, hogy az iskolák visszatérnek az online oktatásra, amennyiben Romániában ismét jelentősen megnő a koronavírusos esetek száma. Rámutatott, tanévkezdés előtt elemezték a járványhelyzetet, és a jelenlegi adatok nem vezetnek ebbe az irányba.

Fotó: AdobeStock

„Mivel azonban soha nem lehet azt mondani, hogy soha, felkészültünk arra, hogy szükség esetén, helyzetre szabottan meghozzuk ezt a döntést is. A két évnyi járványhelyzet – amikor az oktatás nem folyhatott a normális kerékvágásban – tanulsága az, hogy meg kell tenni az óvintézkedéseket annak érdekében, hogy ne kerüljünk ismét ilyen helyzetbe” – fejtette ki Ciucă.

A kormányfő az új oktatási törvény tervezetéről is beszélt, rámutatva, hogy az még mindig közvita alatt áll, és arra biztatott mindenkit, hogy vegyenek részt ebben a folyamatban, figyelembe véve, hogy ennek a törvénycsomagnak hosszú távú hatásai lesznek, érintik a következő generációkat is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?