banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Miniszterelnök: minden gyermeknek biztosítani akarjuk az oktatáshoz való jogot

Sikert és jó jegyeket kívánt a tanévkezdés alkalmából az iskolásoknak Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Ciucă felidézi az alkalomra írt üzenetében, hogy az utóbbi évek alaposan próbára tették a romániai oktatási rendszert, amelynek a világjárvány miatt váratlanul gyorsan fel kellett vennie a digitális korszak ritmusát.

„Azokat a hiányosságokat, amelyek ebben az összefüggésben a romániai oktatás korszerűsítését illetően napvilágra kerültek, új megközelítés révén próbáljuk orvosolni, és az általunk szükségesnek ítélt változtatásokat – legalábbis jelenleg – a kormányzati szinten előkészített új oktatási törvények tükrözik” – olvasható a miniszterelnöki üzenetben.

Kép forrása: gov.ro

Nicolae Ciucă azt írja, a javasolt változtatásoknak köszönhetően a tanítás a tanuló készségei és képességei figyelembevételével fog megvalósulni. „Minden gyermeknek biztosítani akarjuk az oktatáshoz való jogot. Annak érdekében, hogy egyetlen tanuló se maradjon le, programokat dolgoztunk ki az iskolai lemorzsolódás csökkentésére és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. Az képzettségi különbségek csökkentése érdekében olyan programokat kívánunk bevezetni, amelyek segítik az ismeretek megszilárdítását'” – áll az üzenetben.

Nicolae Ciucă hangsúlyozza, hogy a Képzett Románia projekt által javasolt célok eléréséhez új alapelvekre kell felépíteni a romániai tanügyi rendszert, amelyek biztosítják a minőségi oktatáshoz való hozzáférést és Románia emberi potenciáljának kiaknázását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?