banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ciolacu szerint az ügyvédek megmutatták, mit jelent valóban megmenteni Romániát

A Verespatak-per megnyerésében közreműködő szakértő- és ügyvédcsapattal találkozik csütörtökön a Victoria-palotában Marcel Ciolacu miniszterelnök.
Ciolacu hétfőn már közölte egy Facebook-bejegyzésben, hogy a kormánypalotába fogja invitálni azt az ügyvédekből, jogászokból és szakértőkből álló munkacsoportot, amely megnyerte a Verespatak-pert. „Ők azok, akik megmutatták, mit jelent valóban megmenteni Romániát” - írta akkor a kormányfő.

A Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjának (ICSID) választottbírósága pénteken közölte, hogy a román államnak adott igazat a verespataki bányaprojekt meghiúsulása miatt a Gabriel Resources által indított kártérítési perben. A döntés értelmében Romániának nem kell kártérítést fizetnie a pert kezdeményező Gabriel Resources Ltd. és Gabriel Resources (Jersey) vállalatnak, sőt utóbbiak kötelesek megtéríteni a perköltségeket az államnak - számolt be az Agerpres..

A verespataki rézbánya. Románia megnyerte a pert Fotó: Wikipédia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă hétfőn bejelentette, hogy feljelentette a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) Verespatak ügyében Marcel Ciolacu kormányfőt tőzsdei manipuláció, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és csalás miatt. A politikus elmondta, hogy a Pénzügyi Felügyeleti Hatóságnál (ASF) és az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél (ANI) is bepanaszolta a miniszterelnököt. Drulă szerint törvénysértésnek minősülnek a kormányfőnek azok az ítélethirdetés előtti nyilatkozatai, miszerint a román államot több milliárd dolláros kártérítés kifizetésére fogja kötelezni a nemzetközi választottbíróság a verespataki bányaprojekt meghiúsítása miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?