Ciolacu: nem kérhetem a lakosságtól, hogy kényszerből kapcsolja le a villanyt

Marcel Ciolacu, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke pénteken kijelentette, nem kérheti a romániaiaktól, hogy az áramfogyasztás csökkentése érdekében kapcsolják le a villanyt.

Románia jelenleg annyi villamosenergiát termel, amennyit elfogyaszt. Az elemzések szerint tavalyhoz képest alacsonyabb a fogyasztás szintje az országban, ami azt jelenti, hogy nem kell villamosenergiát importálni, hogy a szükséges mennyiséget fedezzük – szögezte le a Costineşti-en tartózkodó Ciolacu arra a kérdésre, hogy egyetért-e azzal, hogy a nap bizonyos óráiban központilag korlátozzák a lakosság áramfogyasztását, amennyiben az Európai Unió ilyen jellegű döntést hoz.

A szociáldemokrata politikus rámutatott, ő élt a kommunizmusban, tudja, mit jelent az áramszolgáltatás korlátozása, és nem akar visszatérni azokba az időkbe. Kifejtette, nem kérheti és nem is akarja kérni a románoktól, hogy kényszer hatására kapcsolják le a villanyt.

Fotó: Agerpres

„Azt korrektnek érzem, hogy van egy felső határ, ameddig az állam ártámogatást nyújt, és az emberek takarékoskodnak, hogy eme határon belül maradjanak a fogyasztással, és ne terheljék le a családi költségvetést. Ez számomra tisztességes dolognak tűnik. De ez olyan dolog, amit mindenki saját maga tesz meg önként, nem szabad kényszeríteni. Én éltem abban az időszakban, amikor az embereket kényszerítették, és nem szeretnék visszatérni azokba az időkbe” – szögezte le Ciolacu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?