Ciolacu: Románia miniszterelnöke és miniszterei „senki előtt nem térdelnek le"

Románia miniszterelnöke és miniszterei „senki előtt nem térdelnek le, nem hajbókolnak senkinek, és nem hajtják végre senkinek a parancsát" - jelentette ki a pénteki kormányülés elején Marcel Ciolacu. A miniszterelnök az augusztusra tervezett brüsszeli útjának élénk sajtóvisszhangjára reagált.

Ciolacu és a kormány több tagja a speciális nyugdíjakat szabályozó törvény módosításáról, az adóügyi intézkedésekről és az idei deficitcélról készül egyeztetni az Európai Bizottsággal. „Normális párbeszédet folytatunk az Európai Bizottsággal az országos helyreállítási terv bizonyos mérföldköveinek lezárása érdekében. Ez automatikusan több milliárd euró lehívását jelentené a lakosság támogatására. Ez egy normális lépés, amelyet őszintén szólva a román kormánynak már meg kellett volna tennie" - jelentette ki Ciolacu.

Ciolacu: normális párbeszédet folytatunk az Európai Bizottsággal Fotó: Agerpres

Közlése szerint Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter augusztus 28-án utazik Brüsszelbe tárgyalni az alkotmánybíróság által elutasított speciális nyugdíjakat szabályozó törvény módosításáról. Marcel Boloş pénzügyminiszter az adóreformmal kapcsolatos mérföldkövekről, Adrian Câciu európai projektekért felelős miniszter pedig a helyreállítási terv módosításáról készül egyeztetni az Európai Bizottsággal - részletezte a kormányfő. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?