Bukarestben őrizetbe vettek egy férfit, akit felelősnek tartanak a 39 vietnami bevándorló 2019-es angliai haláláért

A román hatóságok Bukarestben őrizetbe vettek egy férfit, akit felelősnek tartanak a 39 vietnami bevándorló 2019-es Angliában bekövetkezett haláláért – írja a román rendőrség szerdai közleményére hivatkozva az MTI.

A 48 éves férfi ellen – akinek állampolgárságát nem közölték – a brit hatóságok adtak ki nemzetközi körözést. A férfit azzal gyanúsítják, hogy másokkal együtt ő szervezte azoknak a vietnami bevándorlóknak az útját, akik holttestét 2019. október 23-án találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában egy kamion rakterében. Az áldozatok megfulladtak a légmentesen lezárt hűtőkonténerben. A brit hatóságok a férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel és tiltott határátlépést segítő összeesküvéssel gyanúsítják.Fotó: Scotland Yard

A román rendőrség közölte: a férfit kihallgatta a bukaresti táblabírósági ügyészség nyomozója, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A Libertatea nyomozati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az őrizetbe vett férfi az Onești-i származású Marius Drăghici.

A hűtőkonténerben 15 és 44 év közötti vietnami bevándorlók, férfiak, nők és gyermekek vesztették életüket. A hűtőkonténer a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből érkezett Purfleet konténertermináljába, ahonnan egy Bulgáriában bejegyzett nyerges vontató vette át. A brit hatóságok akkor azt közölték, hogy az ügy mögött egy globális hálózat áll, amely jelentős számú illegális bevándorló Nagy-Britanniába csempészését szervezi.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?