Közel félszáz illegális bevándorló holttestét találták meg egy kamion rakterében

A Texasban egy kamion rakterében hétfőn holtan talált, 46 illegális migráns mintegy fele latin-amerikai volt – közölte kedden Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter.

Helyszínelők és mentők a „halálkamionnál” | Fotó: Agerpres/XinhuaA mexikói diplomácia vezetője a mikroblogján tudatta, hogy a halottak közül eddig huszonkét mexikói, hét guatemalai és két hondurasi migránst sikerült azonosítani. A másik tizenkilenc halálos áldozat állampolgársága nem ismert. A halottak között nem voltak gyermekek.

Az illegális bevándorlók holttesteit hétfőn találták meg San Antonio városában, ahol a hőmérséklet aznap a 39,4 Celsius fokot is elérte. Az amerikai hatóságok beszámolója szerint a kamion rakterében nem volt ivóvíz, sem működő klímaberendezés. Az utánfutóban tizenhat túlélőt – köztük négy gyereket – találtak, akiket kórházba szállítottak, sokan közülük hőgutát kaptak.

„Szeretném részvétem nyilvánítani a katasztrófában érintettek hozzátartozóinak” – jelentette ki kedden Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök. A politikus bejelentette, hogy július 12-én Washingtonban találkozik Joe Biden amerikai elnökkel, s megbeszéléseik egyik központi témája az Egyesült Államok felé irányuló migráció lesz.

Az Egyesült Államok és Mexikó határán gyakran történnek embercsempészethez köthető halálos incidensek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?