Börtönbe került az ország egyik legnagyobb erőszaktevője, 30 évre ítélték

Elfogták és letartóztatták azt a 57 éves férfit, akit két napja jogerősen harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek többrendbeli nemi erőszak miatt – derült ki a bukaresti rendőrség pénteki közleményéből. Arról a Bogdan Giuseppéről van szó, aki ellen még 2017-ben emeltek vádat, és akit az ország egyik legnagyobb erőszaktevőjeként tartanak számon.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

A bukaresti táblabíróság szerdán hirdette ki ellene a jogerős ítéletet. A harmincegy rendbeli nemi erőszak, 23 rendbeli szexuális erőszak, 48 rendbeli személyi jogsértés, engedély nélküli orvoslás és hamisítás vádjában bűnösnek talált férfit összesen 170 év börtönbüntetésre ítélték. Ez összevonva 61 év 8 hónap lenne, így a büntetőtörvénykönyv alapján kiszabható maximális szankciót, azaz 30 év szabadságvesztést rótták ki rá – olvasható a táblabíróság honlapján.

Mint az a központi sajtó felidézte: Bogdan Giuseppe közel száz nőt csapott be. A vádhatóság alapján fiktív állásajánlatokat hirdetett meg, a jelentkezőket pedig munkaügyi orvoshoz küldte vizsgálatra. De nem akárhová, hanem a saját pszichológiai rendelőjébe, ahol egy tablettát adott áldozatainak, azt állítva, hogy az doppingteszt. Az elkábított nőknek azt mondta, hogy nőgyógyász is, és le kell vetkőzniük, hogy megvizsgálja őket. Ezt követően erőszakot követett el ellenük, és titokban le is filmezte őket.

A férfi szabadlábon védekezhetett, de a hatósági felügyelet ellenére három évvel ezelőtt is próbált további áldozatokat szedni. Ezt akkor a Libertatea leplezte le, de ahogyan a hatóságok előtt, úgy a sajtóban is tagadta az erőszaktevést. Bevallása szerint „szociológiai kutatást” végzett, a nők pedig vonzódtak hozzá. A ProTV egy régebbi videója alapján a szakemberek antiszociális személyiségzavart állapítottak meg nála, ugyanakkor tetteit felelőssége teljes tudatában követte el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?