Borszéken és Dicsőszentmártonban uszoda, Bályokon és Endréden sportcsarnok épülhet

Négy új erdélyi beruházás kapott zöld utat – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter a finanszírozást jóváhagyó rendelet aláírása után.

„Minden új beruházás közösségünk gyarapodását szolgálja, sohasem állt Románia rendelkezésére ennyi finanszírozási lehetőség, ezért fontos, hogy az RMDSZ most kormányon van, és a helyi közösségek javára tudjuk fordítani ezeket az összegeket” – nyilatkozta Cseke Attila.

A szaktárcavezető elmondta: a szerdai döntés értelmében új, környezetbarát tanuszoda épül Borszéken, 25 méter hosszú medencével, tornateremmel, öltözőkkel mellette. Az úszómedence működtetéséhez szükséges energia felét megújuló forrásokból nyerik, napelemeket, vízmelegítőket szerelnek az épületre. A tanuszodára 30 millió lej finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium.

Fotó: RMDSZ

Szatmár megyében, Endréden, és Bihar megyében, Bályokon új sportcsarnok épül 102 férőhelyes lelátóval, amelyet tornaórán használhatnak a diákok, de nyitva áll majd a közösség számára is tanórák után.

Dicsőszentmártonban, Maros megyében is környezetkímélő tanuszoda épül, 124 férőhelyes lelátóval. A sportcsarnokokra 14-14 millió lejt, a tanuszodára, illetve 30 millió lej finanszírozást biztosít az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?