Borszék fejlesztése érdekében fogott össze az önkormányzat és a magánszféra (VIDEÓ)

A település egységes népszerűsítése érdekében Turisztikai Desztinációs Menedzsmentet (TDM) hozott létre Borszék önkormányzata és a település turisztikai szolgáltatói. A közös cél az, hogy fejlesszék a térség idegenforgalmát és „kifehérítsék” a turisztikai vállalkozások szolgáltatásait.

Az egyesületként működő szervezet huszonöt alapító taggal és több mint nyolcvanezer lejes alaptőkével rendelkezik. Bevétele az újonnan bevezetetett – vendégéjszakánként három lejes – illetékből lesz, ezt kizárólag a fürdőváros népszerűsítésére fordítják majd. A TDM célja ugyanakkor a turisztikában tevékenykedők szolgáltatásainak „kifehérítése” is, a kezdeményezők ugyanis szeretnék elérni, hogy minden szolgáltató hivatalos formában fogadja a Borszékre érkező vendégeket.

Mik József, Borszék polgármester közölte, „a TDM biztosítja azt, hogy az önkormányzat és a magánszféra tudjon társulni”. Az elöljáró a Maszol kérdésére elmondta, február elsejétől egy háromlejes promóciós illetéket szednek be minden vendégéjszaka után a turistáktól. „Úgy szeretnénk, hogy ez a pénzt teljesen az egyesülethez kerüljön, ezen kívül tagdíjakból fogjuk ezt az egyesületet működtetni”, tudatta a polgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?