Romániába csábítanák a franciaországi turistákat

Mintegy 110 ezer eurót költ Románia turisztikai minisztériuma arra, hogy az országot Franciaországban népszerűsítse.

Fotó: a turisztikai minisztérium Facebook-oldala

A húsz napos idegenforgalmi kampány Párizs utcáin zajlik. Az első körben 103 reklámtáblát béreltek, amelyeken két reprezentatív képpel próbálták felhívni a figyelmet Romániára, jelenleg pedig 17 olyan turisztikai busz járja a francia főváros utcáit, amelyeken a romániai turizmust népszerűsítő elemek vannak felfestve.

A szaktárca tájékoztatása alapján az Agerpres azt írta, hogy a kampányt a JC Decaux cég szervezi, amelyiknek kizárólag szerződése van a már említett reklámfelületek értékesítésére. Mint kiderült, a kampányt megelőzően az amerikai Horvath nevű vállalat készített tanulmányt, amely alapján a francia piacon a legjobban a kulturális és a természeti értékek hangsúlyozásával lehet népszerűsíteni az országot. Ennek megfelelően a Transzfogarast és a sucevițai kolostort jelenítették meg a reklámtáblákon, míg az autóbuszokon a Peleș kastéllyal „csalogatnak”.

Hangsúlyozták, hogy ezek a reklámfelületek mind fogalmas helyeken vannak, ezért arra számítanak, hogy több mint 15 millió személyt érnek el ezáltal – akik közül legalább 2,5 millió tehetős, utazást kedvelő francia. A legnagyobb elérést viszont a buszoktól várják, mintegy 27 millió megtekintésre számítanak a kéthetes kampány során.

Fotó: a turisztikai minisztérium Facebook-oldala

A szaktárca Facebook-oldalán kiemelte azt is, hogy Franciaországban zajlik éppen a rögbi-világbajnokság, aminek okán 3 millió turistát várnak, így a Romániát népszerűsítő üzenetek szélesebb körhöz is eljutnak majd ezáltal. A francia piacra ugyanakkor kiemelten figyelnek, mert a hivatalos statisztikák szerint állampolgáraik gyakran látogatják az országot.

Franciaország mellett Olaszország, Németország, az Egyesült Királyság, Izrael, Spanyolország és Lengyelország az idegenforgalmi minisztérium célpontja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?