Az orvostudomány felé kacsingat Maros megye legjobb magyar tagozatos érettségizője

Maros megyében Nagy Brigitta Rebeka, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja lett az idei év legjobb magyar tagozatos érettségizője. A vizsgán 9,80-as átlagot ért el, amivel a megye végeredményes listáján is az élbolyban végzett. A Bolyai líceum diákja tudatosan készült már kilencedik osztály óta a megmérettetésre, ugyanakkor konkrét célokat fogalmazott meg középiskolai évek alatt. Nagy Brigitta Rebeka természettudomány osztályban, intenzív német szakon végzett. A Maszol megkeresésére a kiválóan teljesítő diák mesélt az érettségire való felkészülésről, valamint a jövőbeli terveiről.

– Hogyan készültél az idei érettségire?

– Kilencedik osztály óta, a négy év alatt tudatosan építkeztem, folyamatosan tanultam, aminek köszönhetően az utolsó év, illetve az érettségi vizsgára való felkészülés nem volt annyira megterhelő.Brigitta Rebeka kilencedikes kora óta tudatosan készül | Fotó: Benedek Huszár Botond

– Melyik tantárgy tűnt nehezebbnek a felkészüléskor, majd a vizsgán?

– Felkészülés szempontjából talán a matematika volt a legnehezebb, míg az érettségi vizsgán egyértelműen a magyar nyelv és irodalomból kaptuk a legnehezebb tételt.

– Ezzel szemben melyik volt a legkönnyebb tantárgy?

– A nehézkes felkészülés ellenére úgy éreztem, hogy matematikából és biológiából kaptuk a legkönnyebb tételt.

– Milyen érzés volt megtudni, hogy te vagy a megye legjobb magyar tagozatos diákja?

– Meglepődtem az eredményen, de nagyon jó érzés volt. Úgy éreztem, a szüleim mellett, az osztálytársaim is együtt tudtak örülni velem.

Az orvostudomány iránt érdeklődik | Fotó: Benedek Huszár Botond

– Az érettségi vizsgát követően milyen célokat szeretnél elérni, tovább szeretnél tanulni?

– Magyarországon szeretném folytatni a tanulmányaimat, orvosi egyetemen. Egyelőre azonban nem döntöttem még el, melyik egyetemre szeretnék jelentkezni, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre vagy pedig Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karára. Utóbbit azonban talán jobban szeretném, mert úgy érzem, Debrecen közelebb áll hozzám, de a döntésem még változhat.

– Az egyetem befejezése után mi a terved, fogalmaztál már meg hosszú távú célokat?

– Ha adódik rá lehetőség, be szeretném járni a világot, ugyanakkor ez attól is függ, milyen lehetőségeket kapok az egyetemi éveim alatt, illetve azt követően. Most úgy látom, hogy az orvosi egyetemen szemészetre szakosodnék, de komolyan érdekel a kutatás is mint lehetőség. Ami a kutatás témáját illeti, még nem körvonalazódott élesen bennem, hogy mi lenne az a témakör, ami a leginkább érdekelne, de mindenképpen ezt az utat is be szeretném járni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?