banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Az ország egyik részében viharokra, a másikban kánikulára figyelmeztetnek

Elsőfokú (sárga jelzésű) viharriasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 15 megyéjére, míg 19 megyében és a fővárosban kánikulára figyelmeztetnek.

A meteorológusok szerint kedden 13 órától este 11 óráig a Keleti-Kárpátok vidékén, helyenként a Déli-Kárpátokban és Muntenia északi részében időszakosan hangsúlyos lesz a légköri instabilitás, viharokra kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja helyenként a 25-45 litert négyzetméterenként.

A riasztás Buzău, Dâmboviţa, Prahova és Kovászna megyében, illetve Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Suceava, Vâlcea és Vrancea megye egyes részein érvényes.

Légköri instabilitásra helyenként az ország többi részében is lehet számítani a nap folyamán, de kis kiterjedésű területeken, írja tájékoztatásában a meteorológiai szolgálat.

Továbbá elsőfokú (sárga jelzésű), hangsúlyosan kellemetlen hőérzetre vonatkozó riasztás alatt áll kedden és szerdán Bukarest és 19 megye az ország déli és délnyugati részén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint Bukarestben, valamint Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa megyében, illetve Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Konstanca és Tulcea megye egyes részein kánikulára kell számítani, a hőmérséklet-páratartalom index nagy kiterjedésű területeken meghaladja a kritikus 80-as egységet, a hőmérséklet csúcsértékei 34-38 Celsius-fok körül alakulnak. Az éjszakai levegő sok helyen nem hűl le 20 fok alá.

(Címlapkép: Agerpres)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?