A háború kitörése óta megduplázódott az útlevéligénylések száma Hargita megyében

Egyik hétről a másikra megduplázódtak az útlevéligénylések a Hargita Megyei Útlevél-kibocsátó Közszolgálatnál, miután február második felében kitört az orosz–ukrán háború. Azóta az igénylések körülbelül fele másik megyéből érkezik.

Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektus Hivatal szóvivője az Agerpres hírügynökséggel közölte, hogy míg a február 28. és március 4. közötti héten 335 útlevéligénylést nyújtottak be a közszolgálathoz, addig egy héttel később, március 7–12-én már 638-at. Hozzátette, hogy a megnövekedett érdeklődés azóta is tartós, átlagban hetente 500 útlevelet igényelnek Hargita megyében. Márciusban egyébként 1983, áprilisban 2369, míg májusban mindezidáig 1749 személy kért útlevelet.Illusztráció: Pixabay

Mint ismert, az országban bárhol kérvényezhető egyszerű útlevél, nem szükséges a lakhely szerinti megyében kérni azt, ezért lehetséges, hogy Hargita megyében az igénylések mintegy fele nem a helyi lakosságtól érkezett.

A prefektusi hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint várhatóan a nyár folyamán is sokan kérnek útlevelet, mivel a vakációs, szabadságolós időszakban rendszerint magasabb az érdeklődés.

A Hargita Megyei Útlevél-kibocsátó Közszolgálat hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 8.30 és 16.30 óra között tart nyitva, míg keddenként 8.30 és 18.30 között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?