A Hargita megyei háziorvosi rendelők harmadában igényelhető az oltás

Hargita megye 128 háziorvosi rendelője közül jelenleg mindössze 42-ben lehet kérni a koronavírus elleni oltást. Gondot jelent az, hogy ezek a rendelők nem fedik le a megye teljes területét – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Duda Tihamér, a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy bár összesen 128 kabinettel állnak szerződéses viszonyban, ez nem azt jelenti, hogy 128 háziorvos dolgozik a megyében, ugyanis egyes rendelőkben több orvos is fogadja a pácienseket. Tájékoztatásában azt is elmondta, hogy a 128 rendelő közül mindössze 42-ben lehet kérvényezni a Covid-19 elleni oltást, 81-ben van tesztelési lehetőség, illetve 103 kabinet munkatársai vállalták szerződésben azt, hogy a poszt Covid-szindrómával küzdő betegek állapotát követik.Fotó: Agerpres

Duda Tihamér arról is tájékoztatást adott, hogy a Hargita megyei háziorvosok közül jóval többen vállaltak részt az immunizálásban, sokan a most már rendre bezárt oltási központokban dolgoztak. Az igazgató előrejelzése szerint júliustól már csak azon háziorvosi rendelőkben lesz lehetőség az oltás felvételére, amelyek erre szerződést kötnek az egészségbiztosítási pénztárral. Hozzátette, arra számítanak, hogy a következő időszakban még több kabinet köt szerződést az intézménnyel.

Azok, akik be szeretnék oltatni magukat, megkereshetik azon háziorvosok listáját, akik szerződésben állnak az egészségbiztosítási pénztárral, és ha a saját orvosuk nem szerepel a listán, akkor minden gond nélkül előjegyeztethetik magukat egy másiknál.

Az elmúlt évben a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár közel 550 000 lejt fordított a háziorvosi rendelőkben zajló oltási kampányra, idén eddig ez a költség 72 000 lejre rúg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?