banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A lakosság koronavírus elleni oltásának menedzselése átkerül az egészségügyi, a védelmi és a belügyminisztérium hatáskörébe

Az egészségügyi, a védelmi és a belügyminisztérium hatáskörébe kerül át a lakosság koronavírus elleni oltásának menedzselése – jelentette ki csütörtökön Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.

A szakember rámutatott, eddig a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szervezte meg az oltási tevékenységet, meglátása szerint hatékonyan. Azt mondta, a CNCAV keretében összesen 67 ember dolgozott ezen a kampány 16 hónapja alatt. Ez idő alatt több mint 12 ezer dokumentumot bocsátottak ki, köztük mintegy 330 utasítást az oltási tevékenység szabályairól, keretrendszeréről.

Fotó: Agerpres/EPA

A lakosság koronavírus elleni oltásának menedzselése most átkerül az egészségügyi, a védelmi és a belügy-minisztérium hatáskörébe, de az emberek továbbra is könnyen és gyorsan hozzáférhetnek a vakcinához a családorvosi rendelőkön keresztül – magyarázta.

A RO Vaccinare platform is tovább működik, ennek kezelését az egészségügyi minisztérium veszi át.

Az oltással kapcsolatos tevékenységek – vakcináció, logisztika, szállítás, tárolás, tájékoztatás – menedzselésének átadási-átvételi folyamata már néhány héttel ezelőtt elkezdődött. „Ez sok munkát jelent, nem egyszerű a folyamat, de a következő hetekben le fog zárulni” – nyomatékosította Baciu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?