Az energiaválságról beszélgetett Borboly Csaba Antal Lóránt szenátorral

Tűzifa vagy kompenzált gáz címmel beszélgetett  Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az energiaválságról és a romániai helyzetről Antal Lóránt szenátorral – tájékoztatott közleményében az intézmény sajtóosztálya.

Az energiaválság létezik, de racionális döntéseket kell hozni ennek mentén, és nem kell bedőlni a rémhíreknek – mondta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke felkérte Antal Lóránt szenátort, hogy tájékoztassa a lakosságot az ár- és energiaárakról. Amint Antal Lóránt Hargita megyei szenátor elmondta, Románia azon kevés országok közé tartozik, ahol nemcsak mondták, hanem intézkedtek is, és felépítették a kompenzációs rendszert.

Lényeges információ, hogy a háztartási fogyasztás maximális árát befagyasztották, arra törekednek, hogy a közintézmények számláit is rendezzék, az üzemanyagra is marad a kompenzáció.

Azok a Hargita megyeiek, akiknek gond van a számláikkal, forduljanak időben a szenátusi irodához, hiszen egységesen sikeresebben fel tudnak lépni – tanácsolta Antal Lóránt. Borboly Csaba hozzátette, a megyei tanácshoz is fordulhatnak, onnan továbbítják az illetékeseknek. Üzemanyagot is csupán a szükséges mennyiséget tankoljuk, nem indokolt raktározni – összegezte Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Nyitókép forrása: Agerpres

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?