Az EMNT és az EMNP negatív kampányát sérelmezi a Román Posta

A Román Posta szerdán állásfoglalásban sérelmezte, hogy erdélyi magyar szervezetek arra biztatják szimpatizánsaikat: ne bízzák levélszavazataik célba juttatását a postára.

Postahivatal | Illusztráció: a vállalat Facebook-oldalaAz állami tulajdonú országos társaság a honlapján közölt állásfoglalásban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) rádiós hirdetését, és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szórólapját említette, amelyek arra kérik az április 3-i magyarországi választások erdélyi szavazóit, hogy ne bízzák a levélszavazatot a postára, keressék vele munkatársaikat.

A Román Posta becsmérlőnek minősítette a magyar szervezetek kampányát. Megállapította, hogy – noha a társaság pontos neve nem szerepel a hirdetésekben – egyértelmű, hogy az utalás rá vonatkozik, hiszen nincsen más postai szolgáltató Romániában, amelyik a levélszavazatok célba juttatásával foglalkozna. Azt is közölte: a hirdetések elégedetlenséget váltottak ki a postai kézbesítők sorában, akik az elmúlt hetekben kifogástalanul célba juttattak mintegy háromszázezer választási levélcsomagot. A posta álláspontja szerint a következő lépés az lett volna, hogy a posta juttatja el a levélszavazatokat is a magyarországi választási hatóságnak.

„A Román Posta anélkül vált a választások kapcsán kialakult politikai csata áldozatává, hogy ennek köze lenne a szolgáltatásai minőségéhez” – áll az állásfoglalásban. A társaság leszögezte: tiszteletben tartja a törvényben megszabott kötelezettségeit, és felelősen elvégzi a szerződésekben vállalt feladatait.

„Annak a látszatnak a keltése, hogy nem lenne biztonságos ránk bízni a levelek célba juttatását elbátortalanítja a kereskedelmi partnereinket, és kárt okoz a társaságnak” – áll a szerdai állásfoglalásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?