banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Átadták Gyergyószék első tanuszodáját

Gyergyószentmiklósi és környékbeli gyerekek is használhatják majd a Makkos utcában épült tanuszodát, amelyet szombaton adtak át, írja Facebook-oldalán a fejlesztési minisztériumhoz tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI).

A szakszövetség szabályainak és előírásainak betartásával épület medence mellett korszerűen felszerelt öltözők és elsősegély-nyújtásra alkalmas orvosi rendelő is van. A létesítmény a fejlesztési minisztérium 8,8 millió lejes támogatásával épült, és ősszel nyílik meg a gyergyószéki gyerekek és felnőttek számára.Fotók: a CNI Facebook-oldala

A tanuszoda csak a városnak fontos, hanem a térségnek is, hangsúlyozta a szombati avatóünnepségen Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke. „Ennek a beruházásnak a megvalósulása olyan utat járt be, mint a mesékben: a közösség megálmodta, majd egyre többen és többen lettek azok, akik kijárták, a bürokrácia útvesztőjében számon tartották, végül pedig felépítették ezt az uszodát. Köszönet érte mindenkinek!” – idézi Kelemen Hunort az RMDSZ közleménye.

„A munkát elvégeztük helyi szinten, a helyi közösségben, itt, Gyergyószentmiklóson, Gyergyószéken, Hargita megyében. Ez azt is mutatja, hogy ez az az út, amin tovább kell mennünk, helyi, közösségi szintről elindulva, a közösségi igényeket ismerve, kell tudnunk segíteni parlamenti szinten, most pedig, amikor kormányzati szinten vagyunk, azon a szinten is” – fogalmazott Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Mint korábban írtuk, az új létesítményt a Városi Sport Klub működteti majd, és a tervek szerint úszóiskolát is szerveznek benne.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?