Százmillió lejes támogatás nyolc erdélyi településen tömbházszigetelésre, kultúrára, oktatásra

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium a Regionális Operatív Programon keresztül nyolc erdélyi település kulturális és oktatásügyi befektetéseire, tömbházakat hőszigetelésére és a közvilágítás felújítására hagyott jóvá 100 millió lejes támogatást – közölte az RMDSZ.

Cseke Attila elmondta: Medgyesen egy szociális és orvosi szolgáltatásokat nyújtó központot hoznak létre az egykori katonai repülőiskolánál (Școala de Aviație), Fogarason pedig 23 millió lejt költhetnek kulturális és oktatásügyi befektetésekre. Abrudbányán pedig közösségi központot létesítenek és utakat újítanak.

A csütörtökön odaítélt támogatásból Csíkszeredában újabb kilenc tömbházat szigetelnek, Gyergyószentmiklóson hat virágnegyedi és négy Bucsin negyedi tömbház hőszigetelését finanszírozzák, Sepsiszentgyörgy önkormányzata pedig egymillió lejt kap szintén tömbházszigetelésre. Temes megyében, Dettán a közvilágítási rendszert korszerűsítik, Resicabányán pedig hárommillió lejes finanszírozás jut az utak javítására.

(Címlapkép: Csíkszereda Városháza – Facebook)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?