Arafat: még nem értük el az ötödik járványhullám csúcsát

Egyelőre szó sincs a romániai korlátozó intézkedések feloldásáról, mivel még nem értük el az ötödik hullám csúcspontját. „Egyértelmű, hogy továbbra is nőnek a napi új esetszámok” – hangsúlyozta  csütörtöki sajtótájékoztatóján Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi államtitkár megjegyezte, a világjárvány kezdete óta még soha nem regisztráltak ilyen sok napi új megbetegedést. A 19 ezer új esetből kicsivel több mint négyezret a 0–19 éves korosztály körében azonosítottak, ami az új megfertőződések 21 százalékát teszi ki. Elmondta, hetente körülbelül 380 ezer tesztet végeznek, és a pozitív eredmények aránya is 24 százalékra emelkedett.

Fotó: Agerpres

Arafat hozzátette, továbbra is az oltás nyújtja a legbiztosabb védelmet a Covid-19 súlyos lefolyása és a fertőzés okozta elhalálozás ellen. Továbbá rámutatott, az elmúlt 24 órában a koronavírusban elhunyt fiatal személyek egyike sem volt beoltva, és az intenzív osztályon elhunytak nagy többsége is oltatlan.

„Továbbra is az oltás jelenti a megoldást a betegség súlyos lefolyásának, a kórházba kerülés, az intenzív osztályra kerülés és főleg a fertőzés okozta elhalálozás elkerülésére” – nyomatékosította.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?