Rafila cáfolja, hogy ugrásszerűen nőne a megbetegedések száma a gyerekek körében

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés elején kifejtette, nem igazak azok a hírek, amelyek szerint exponenciálisan nő a gyerekek körében a koronavírusos megbetegedések száma.

Alexandru Rafila a szerdai kormányülésen | Fotó: gov.ro„Sorin Câmpeanu tanügyminiszter rendelkezésére bocsátottam minden hivatalos számadatot, amelyekből nem csupán az egyes napok esetszáma világlik ki, hanem az általános tendencia is. Kedden 11 gyermeket ápoltak az intenzív osztályokon, tízzel kevesebbet, mint előző nap. Kórházi kezelésben pedig összesen 338 gyermek részesült kedden” – mondta Rafila.

A koronavírushoz köthető elhalálozások száma is 8-10-szer alacsonyabb most, mint tavaly októberben volt, amikor a mostanihoz hasonló számú fertőzést regisztráltak – mutatott még rá. A miniszter azt is megjegyezte, hogy az újonnan regisztrált esetek nagy száma ellenére hazánkban a kórházba került betegek aránya „még mindig alacsony”. Naponta 2-3 százalékkal nő a beutalt betegek száma, amit az egészségügyi rendszer „gond nélkül kezelni tud” – magyarázta.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az egészségügyi minisztérium módosított a koronavírus-járvány kezelési stratégiáján, hogy hozzáférhetőbbé és gyorsabbá tegye a tesztelést és a fertőzöttek állapotának felmérését. Emiatt hozták létre a koronavírus-fertőzöttek állapotát felmérő járóbeteg-központok hálózatát, amelyekben kizárólag a pozitív teszteredménnyel rendelkező személyeket fogadják. Összesen 230 ilyen központot nyitnak meg országszerte, és ezek nagy részét a hét végéig működésbe is helyezik.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?