Arad: hattyút terelő csendőrökről készült felvétel terjed a közösségi médiában

Elterjedt csütörtökön a közösségi médiában egy videó hat aradi csendőrről, akik egy hattyút próbálnak elterelni a városközpontból – írja az Agerpres.

Az eset előzménye, hogy egyik legforgalmasabb aradi közúti kereszteződés közelében lévő tó partjára az elmúlt hetekben három hattyú költözött. A madarakat gyakran lehet látni, amint a parkban vagy az utcákon sétálnak, sőt néha a járművek közé is bemerészkednek.

Szerda este egyik hattyú a tó közelében levő villamossínek között, illetve a körforgalom környékén járkált, csendőrök próbálták visszaterelni a tóhoz. A jelenetet több járművezető és gyalogos megörökítette, így elterjedt a közösségi médiában.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jandarmeria Română official (@jandarmeria_romana_official)

Az Agerpres megkeresésére az aradi csendőrség közölte, hogy a madár életét akarták megmenteni.

„A villamossín nem a Hattyúk tava!” –  írta válaszában a csendőrség. Tájékoztatásuk szerint a madár eltévedt, megijedt, veszélyben volt, a csendőrök pedig gondoskodtak róla, hogy biztonságosan visszataláljon lakóhelyéhez, a tóhoz. A virálissá vált felvétel tehát csak első benyomásra vicces – tették hozzá.

„Kollégáink gesztusa arra figyelmeztet, hogy minden élőlénnyel, fajtájától függetlenül, gondoskodással, tisztelettel és szeretettel kell bánni” – olvasható a csendőrség válaszában.

Gabriel Herlo aradi biológus elmondta, hogy a hattyúk decemberben jelentek meg a városközpontban. A szakember segítségét két héttel ezelőtt kérték a hatóságok, mert az egyik madár egy bevásárlóközpontba tévedt. A hattyút állatorvosi rendelőbe vitték, majd néhány nap múltán szabadon engedték.

Herlo azt is elmondta, hogy a hattyúcsalád (két felnőtt példány és egy fióka) a város szélén levő másik tóról költözött a városligetbe. A szakember felhívta a lakosság figyelmét, hogy a hattyú vadon élő madár, és nem szabad etetni, mert az emberek által kínált élelmiszerek megbetegíthetik.

(Nyitókép: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?