Áloméj az állatkertben – krónikus beteg gyerekeket szórakoztattak a marosvásárhelyi állatkertben

A rendezvényre több száz résztvevő érkezett több megyéből.

Ötödik alkalommal szervezték meg a marosvásárhelyi állatkertben az Áloméj az állatkertben című rendezvényt, melyen több száz krónikus beteg gyermek vett részt. Az eseményre több megyéből érkeztek fogyatékkal élő, valamint krónikus beteg gyermekek és családok, hogy megtekinthessék a marosvásárhelyi állatkert állatait és a szervezők által előkészített programokat.Kutyabemutató is volt | Fotó: Benedek Huszár Botond

Az első ilyen rendezvényre 1996-ban került sor a rotterdami állatkertben,  azóta számos ország 292 állatkertje csatlakozott a kezdeményezéshez. Szánthó János, a marosvásárhelyi állatkert igazgatója elmondta, igyekeztek minél gazdagabb programot kínálni a résztvevőknek.

Az eseménysorozat Vas Attila csapatának kutyabemutatójával startolt az állatkert előtt. Az állatkerten belül, a különböző helyszíneken zajló eseményeket a 30. Gróf Teleki Sámuel cserkészcsapat segítette. Többek között volt arcfestés gyermekeknek, állatorvosi- és tűzoltó bemutató, de a résztvevők kipróbálhatták a terepautózást is.

A fogyatékos és krónikus gyermekeknek egészségügyi ellátást is biztosítottak az állatkert bejáratánál. A látogatók este 22 óráig tekinthették meg az állatkert lakóit, többek között bepillantást nyerhettek a nemrég Ukrajnából érkezett kilenc oroszlán mindennapjaiba is.

Kapcsolódók

Kimaradt?