Adrian Năstase: a magyarok Erdély megnyerésére használhatják Károly királyt

Magyarország nemzetközi lobbira használhatja fel a brit uralkodót Erdély megszerzése érdekében. Ezt Adrian Năstase fejtette ki egy minapi tévéinterjúban. A volt miniszterelnök arra alapozta gyanúját, hogy Károly királyt sok magyar vette körül székelyföldi látogatása közben.

Még az összeesküvés elméletekhez szokott romániai médiafogyasztók számára is megdöbbentő kijelentést tett Adrian Năstase. A volt szociáldemokrata kormányfő a Canal 33 televízió egyik műsorában azt mondta, Magyarország a brit uralkodót is bevonhatja abba a nemzetközi lobbitevékenységbe, amelynek célja Erdély megnyerése. A börtönviselt politikus arra hívta fel a figyelmet arra, hogy erdélyi látogatásai során Károly körül mindig sok magyar nemzetiségű kísérő észlelhető. 

Adrian Năstase Erdély félti Fotó: Adrian Năstase Facebook oldala

„Emlékszem, Londonban működött a legjobban a magyar lobbi. Látom, a királyt látogatása során Kálnoky Tibor gróf kísérte. Egyfajta magyar légkör lengte körül. A nem nyilvános beszélgetésekre gondolok, ezek többnyire Erdélyről, Erdély egy bizonyos történelméről szólhattak, s kevésbé Romániáról. Ehhez adjuk hozzá Magyarország elnökének erdélyi látogatását. Ezek a dolgok, ha összeadjuk őket, bizonyos kérdőjeleket vetnek fel. Nem a királyról van szó, hanem arról, hogy őt egy hosszabb távú nemzetközi lobbitevékenységben használhatják fel” - fejtegette Adrian Năstase. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?