banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Megmenekülhet a börtöntől Adrian Năstase egykori tettestársa

A bűncselekmény elévülése miatt megmenekülhet a börtönbüntetés letöltésétől a Minőség trófeája néven ismert büntetőper egyik elítéltje.

Diana Gasparovici-ra, az állami építkezési felügyelőség korábbi helyettes főfelügyelőjére tíz évvel ezelőtt, 2012 júniusában 5 év letöltendő szabadságvesztést szabott ki a bukaresti törvényszék hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt. Ugyanebben a perben Adrian Năstase volt kormányfőt két év börtönre ítélték.Diana Gasparovici olcsóbban megúszhatja, mint Năstase | Fotó: Facebook/Adrian Năstase

Diana Gasparovici még az ítélethirdetés előtt elmenekült az országból, és a román hatóságoknak tíz éven keresztül nem sikerült a nőt kézre kerítenie. Végül idén júniusban a rendőrség közölte, hogy Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ adatai szerint az elítélt a svédországi Forslovban tartózkodik.

Csakhogy szintén júniusban Diana Gasparovici az ügyvédjei révén megfellebbezte a büntetése végrehajtását, a bukaresti törvényszék pedig úgy döntött, hogy elévült az a bűncselekmény, amivel az elítéltet megvádolták. A törvényszék döntése megfellebbezhető.

A büntetőeljárási törvénykönyv 598. cikke szerint a bűncselekmény elévülése esetén a kiszabott büntetés végrehajtása megfellebbezhető.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?