banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

FRISSÍTVE - A tisztújító kongresszusig a PNL elnöke kíván maradni Ludovic Orban

FRISSÍTVE - Nem kíván lemondani a Nemzeti Liberális Párt (PNL) éléről az idén tartandó tisztújító kongresszusig Ludovic Orban.

A PNL elnöke kedden reagált újságírói kérdésre a személyét érintő támadásokra. Mint írtuk, a párt első alelnöke, Rareș Bogdan és Robert Sighiartău a távozását követelte, amiért szerintük önkényesen irányítja az alakulatot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„A PNL elnökét a kongresszus választja meg. Legutóbb 2017 júniusában tartottunk kongresszust, és tartunk egyet ebben az évben is. Addig én maradok a PNL elnöke. Jelezni fogom, ha újra meg akarom pályázni ezt a tisztséget” – idézte a HotNews Ludovic Orbant.

A volt miniszterelnök kifejtette, úgy látja jónak, ha a PNL belső problémáit a párton belül, nem a nyilvánosság előtt tárgyalnák meg. Ezért nem kívánt reagálni Bogdan és Sighiartău támadásaira. „Azt hiszem, hogy a választópolgárok most a problémáik megoldását várják tőlünk” – jegyezte meg.

A két bírálója szerint a PNL-n belül létezik egy reformokat szorgalmazó csoportosulás, aki támogatja Ludovic Orban elmozdítását a pártelnöki tisztségéből. Robert Sighiartău közéjük sorolta Gheorghe Falcát is, ám kedden Arad polgármestere védelmébe vette a volt miniszterelnököt.

A RFI-nek kifejtette, felelősségteljes politikusnak tekinti Ludovic Orbant, akinek szerinte nem kellene lemondania. „Bírálóinak álláspontját a párton belül majd megvitatjuk. (…) Ludovic Orban felelősségteljes politikus, akinek sikerült menesztenie a Dăncilă-kabinetet Romániának egy nehéz időszakában, és elvállalta a kormányzást a járvány terjedésekor, amikor mindenki menekült a felelősségtől” – jelentette ki Gheorghe Falcă.

FRISSÍTÉS - Megszólalt kedden Emil Boc is, akit korábban szintén Ludovic Orban ellenlábasai közé sorolt Robert Sighiartău. Kolozsvár polgármester közölte, hogy nem óhajt vezető tisztséget a PNL-ben, és nyugalomra intette párttársait. Ludovic Orbanhoz hasonlóan úgy vélekedett, hogy véleménykülönbségeket a párton belül, és nem a nyilvánosság előtt kell megvitatni.

Cikkünk frissül

(Címlapfotó forrása: a PNL Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?