A PNL főtitkára is Ludovic Orban pártelnök lemondását követeli

A Nemzeti Liberális Párt első alelnöke, Rareș Bogdan után a PNL főtitkára is Ludovic Orban pártelnök lemondását követelte hétfőn.

Robert Sighiartău a Digi24-nek nyilatkozva azzal vádolta meg a volt miniszterelnököt, hogy önkényesen vezeti a pártot, és fontos minisztériumokat engedett át a koalíciós partnereknek, hogy megkaphassa a képviselőház elnöki tisztségét.

A politikus emlékeztetett, hogy a PNL Ludovic Orban irányítása alatt elvesztette a parlamenti választásokat, mert a második helyen végzett a Szociáldemokrata Párt mögött. Ezt Sighiartău részben azzal magyarázta, hogy az Orban-kormány rosszul kezelte a járványhelyzetet.

Sighiartău elmondta, a PNL-ben létezik egy reformista csoportosulás, amelynek hangadói nagyvárosok polgármesterei (Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă). Ezek a politikusok az szorgalmazzák, hogy legkésőbb ősszel tartsanak tisztújító kongresszust, és új csapat kerüljön a párt élére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A G4media szerint a pártelnöki tisztségre jelenleg Emil Boc kolozsvári polgármester a legesélyesebb, akinek a PNL belső felmérései szerint az utóbbi időben nagyot ugrott a bizalmi indexe a választók körében. Tény, hogy Emil Boc egyelőre nem bírálta nyilvánosan Ludovic Orbant. A portál információi szerint azért nem, mert még nem biztos abban, hogy le tudná győzni a jelenlegi pártelnököt a tisztújító kongresszuson.

A pártelnöki tisztségnek azért nagy a tétje, mert várhatóan a tisztséget elfoglaló politikus lesz a PNL államfőjelöltje a következő romániai elnökválasztáson.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?