A sepsiszentgyörgyi fiatalok kifejthetik véleményüket a városról

Sepsiszentgyörgy önkormányzata január 4-én, hétfőn indította el azt az ifjúsági konzultációt, amely elsősorban a 14-35 éves fiatalokat célozza, de az idősebb korosztály is kifejtheti véleményét a városról.

A kérdőíves felmérés célja beazonosítani a fiatalok Sepsiszentgyörgyről, vagyis a város által nyújtott kulturális, szabadidős és oktatási lehetőségekről, illetve a városvezetésről alkotott képét. Az  online kérdőívet itt lehet elérni és kitölteni január 29-ig. Az elektronikus postacímüket megjelölő adatközlők értékes nyereményekben részesülnek, köztük egy Vibe fesztivál belépőt, öt darab mozijegyet és öt darab színházjegyet sorsolnak ki. A kezdeményezők szerint a kérdőíves felmérés egy fontos lépést jelent a szervezettebb ifjúsági élet megteremtéséhez Sepsiszentgyörgyön.

A kérdések többek között a környezetvédelem fontosságára, a munkaerőpiaci lehetőségekre, lakhatásra, fizetésekre, erdélyi magyarok helyzetére, társadalmi egyenlőtlenségre, a fiatalok elvándorlására, tanulási és szórakozási lehetőségekre, a gazdaságra, korrupcióra, egészségügyre, közszállításra, városvezetőségre, stb. vonatkoznak.

Antal Árpád polgármester korábban kifejtette: semmit nem ér a városépítő tevékenység, ha a fiatalok nem jönnek haza, nem maradnak itthon és nem kapcsolódnak be a város életébe. A polgármester szerint tavaly a legfiatalabb tanácstag, Varga Fruzsina alpolgármesteri megbízásával azt üzente a fiataloknak: szóljanak bele a város életébe, dolgozzanak és alakítsák a jelent mert magukért teszik.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?