Korszerűsítettek: SMS-ben kapnak értesítőt a sepsiszentgyörgyi poliklinikára bejelentkezett betegek

A betegek SMS-ben kapnak értesítőt, ha az orvosuk a korábban egyeztetett időpontban nem tudja fogadni őket. Ez esetben a poliklinika ügyfélszolgálata telefonon is felveszi a kapcsolatot a beteggel és egy új időpontot egyeztet, számolt be András Nagy Róbert. 

A sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója szerdai online sajtótájékoztatón elmondta: bővítették a járóbeteg rendelő informatikai rendszerét, amely a valamely orvosnál lefoglalt időpont előtt 48 órával SMS-ben emlékezteti a pácienst, és ugyancsak szöveges üzenetben tájékoztatja, ha az orvos más szolgálati elfoglaltsága miatt az eredetileg egyeztetett időpont nem tartható. 

A sepsiszentgyörgyi poliklinikán online lehet előjegyzést kérni a http://spitfog.ro/programari-online honlapon. A rendszer valós időben jelzi az adott orvos szabad időpontjait. Az eljárás alig néhány percet igényel, amíg a beteg kitölti a kért adatokat, kiválasztja az orvost a rendelőt és a szabad időpontot. A foglalást visszaigazolják, de azt le is lehet mondani. 

Növelték a moduláris sürgősség biztonságát

András Nagy Róbert arról is beszámolt, hogy korszerűsítették a kórház udvarára idén felépített moduláris sürgősség épületét, ahol a koronavírus-fertőzötteket vagy fertőzésgyanús személyeket fogadják. Az épület mellé egy 4000 literes oxigéntartályt szereltek fel, így a koronavírus-fertőzötteket ellátó sürgősség minden ágyának külön oxigénellátása lesz, nem kell oxigénpalackos megoldással dolgozni. A rendszert várhatóan hétfőn indítják el. 

Emellett az épületet rácsatlakoztatták egy második villanyhálózatra is. Ezekkel az intézkedésekkel növelték a moduláris sürgősség biztonságát, mondta a kórházigazgató.

(Címlapfotó forrása: A szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?