Bővítették a nagycsaládosok kedvezményeit Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a „nagycsaládos program” bővítéséről döntött, amelynek értelmében azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára a távoktatáshoz szükséges okos eszközöket, amelyekben az egyik szülő pedagógus és már részesült önkormányzati támogatásában.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi nagycsaládos kártyával rendelkezők minden távoktatásban résztvevő gyerek számára igényelhetnek egyenként 1500 lejt. Ezt az összeget saját tulajdonú laptopok, asztali számítógépek, táblagépek vásárlására költhetik, illetve igényeik és lehetőségeik szerint fel is pótolhatják az önkormányzattól kapott összeget.

Mint ismert, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat hasonló módon támogatta a pedagógusokat és óvónőket is abban, hogy informatikai eszközöket vásároljanak a távoktatás megkönnyítésére. A nagycsaládosok számára is azért vezették be a támogatást, mert a sokgyerekes családokban gondot jelent az online oktatás, nincs elég számítógép, amivel a gyerekek egy időben kapcsolódni tudnának a tanórákhoz.

A megvásárolt számítástechnikai eszközök száma családonként nem haladhatja meg az elemi, gimnáziumi vagy líceumi online oktatásban résztvevő tanulók számát. A támogatás csak az online oktatás ideje alatt igényelhető.

Antal Árpád polgármester átadja a nagycsaládosoknak szóló kártyákat | A szerző felvétele

Az önkormányzat a program bővítéséről döntött, így már azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára az eszközöket, amelyekben az egyik szülő pedagógus és már részesült önkormányzati támogatásban. A kéréshez egy nyilatkozatot szükséges csatolni, amely igazolja, hogy a tanuló nem részesült hasonló támogatásban más program keretében, illetve a törvényes keretek között online oktatásban vesz részt.

A legkevesebb három gyermekkel és nagycsaládos kártyával rendelkező családok az iskolai online oktatásban résztvevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, amelyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat, az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál pedig a különbözetet a család finanszírozza.

A kedvezmény nem összevonható egy család több gyermeke esetében, tehát ha három támogatást igényelnek, három eszközt szükséges vásárolni. Sepsiszentgyörgyön jelenleg 164 sokgyerekes család számára összesen 733 nagycsaládos kedvezménykártya van forgalomban.

A kitöltendő formanyomtatvány ide kattintva tölthető le, emellé pedig az egyik szülő nevét és személyi számát tartalmazó kifizetési bizonylatot szükséges benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába. A sepsiszentgyörgyi nagycsaládos programról erre a linkre kattintva olvashatnak részleteket.  

Kapcsolódók

Kimaradt?