A nyári időszámításra való átállás nem változtat a vasúti menetrenden

A nyári időszámításra való átállás nem változtat a vonatok közlekedésén - tájékoztatott az állami vasúttársaság személyszállítási részlege (CFR Călători) a Facebookon.

Mint íruk, vasárnap hajnalban átállunk a nyári időszámításra, az órákat 3-kor egy órával előre kell vinni, tehát a 3:00 órából 4:00 óra lesz.

„A nyári időszámításra való átállás nem változtatja meg az érvényben lévő menetrendet; a vonatok a menetrendben előírt órarend szerint közlekednek. A CFR Călători által üzemeltetett vonatok a jelenlegi (téli) időszámítás szerint közlekednek március 25-ről 26-ra virradó éjjel 3:00 óráig, amikor az óra átvált 4:00 órára. A vonatok 4:00 óra után az aktuális menetrend szerinti időpontokban indulnak, a hivatalos nyári időszámítás szerint. A CFR Călători által üzemeltetett vonatok, amelyek 3:00 óra után közlekednek, ami 4:00 órára változik, folytatják útjukat a célállomásra, és amennyiben e vonatok indulási ideje átfedésben van a 4:00 és 5:00 óra közötti idősávban a normál indulási idővel, a vonatok a besorolásuk sorrendjében indulnak” – olvasható a tájékoztatásban.

Kapcsolódók

Kimaradt?