A képviselőház engedélyt adott a DNA-nak az Argeș-megyei PNL-elnök informatikai eszközeinek átvizsgálására

Jóváhagyta hétfőn a képviselőház az Adrian Miuţescu informatikai eszközeinek ügyészségi átvizsgálását. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Argeş megyei szervezetének elnöke ellen az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) indított eljárást befolyással üzérkedés nyolc rendbéli bűncselekményének gyanúja miatt.

A parlamenti képviselő informatikai eszközeinek átvizsgálásához az alsóház engedélyére volt szükség. A DNA erre vonatkozó kérelmét 227 támogató és 23 ellenszavazattal, 9 tartózkodás mellett hagyta jóvá titkos, golyós szavazással a képviselőház.Gheorghe Adrian Miuţescu | Fotó: a politikus Facebook-oldala

A DNA november 12-én jelentette be, hogy bűnvádi eljárást indított a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Argeş megyei szervezetének elnöke, Adrian Miuţescu parlamenti képviselő ellen. A politikust befolyással üzérkedés nyolc rendbéli bűntettével gyanúsítják.

November 24-én a korrupcióellenes ügyészség a képviselőház jóváhagyását kérte ahhoz, hogy átvizsgálhassa Gheorghe Miuţescu képviselő informatikai eszközeit.

December 2-án, csütörtökön a képviselőház jogi bizottsága pozitívan véleményezte a DNA kérelmét, amit most a plénum is megszavazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?