A PNL nem támogatja a feljelentők jutalmazását

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem támogatja azoknak a megjutalmazását, akik adócsalókat jelentenek fel – jelentette ki kedden Florin Roman.

A parlamentben nyilatkozó liberális képviselő elmondta, a párt vezetősége közölte a pénzügyminiszterrel is, hogy nem támogatnak egy ilyen irányú törvénymódosítást.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

„Úgy véljük, hogy az adócsalást mindenekelőtt a vámhatóságoknál kell visszaszorítani, szkennerek telepítésével és a Romániába érkező összes konténer átvilágításával. Ott kell szigorúan fellépni az adócsalás ellen, ahol tudjuk, hogy problémáink vannak, például a gyümölcs- és zöldségfélék kereskedelme, a kőolaj, az ásványi anyagok és az energiatermékek területén. És természetesen az Országos Adóhatóság (ANAF) digitalizálása is prioritást élvez” – érvelt Roman.

Hozzátette azt is, hogy ebben az ügyben még nem született döntés, szerinte csak egy kommunikációs „baki” történt a pénzügyminiszter részéről.

„Meg kell érteni, hogy Boloş úr tisztességes ember, technokrata alkat, akinek van egy megoldandó problémája: pénzt kell előteremtenie az állam működteséséhez, és természetesen különböző javaslatokat kap erre a tárca szakembereitől. A probléma a kommunikációval van. Csak akkor lenne szabad döntésekről kommunikálni, ha megkapta a koalíció támogatását is ezekhez az intézkedésekhez” – magyarázta a liberális képviselő.

Az újságíróknak arra a kérdésére, hogy elfogadják-e a jövő évi költségvetést az év végéig, Roman azt válaszolta: ígérete szerint a pénzügyminisztérium jövő héten a parlament elé terjeszti a büdzsé tervezetét és december 22-ig szavaznak róla.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?