Összesen 445 házkutatást tartottak az ügyészek egy múlt heti adócsalás elleni országos akció keretében

A legfőbb ügyészség hétfőn bejelentette, hogy egy múlt heti adócsalás elleni országos akció keretében 445 házkutatást tartottak 56 olyan bűncselekmény ügyében, amelyek a becslések szerint összesen 228 millió lej kárt okoztak a költségvetésnek.

A vádhatóság közleménye szerint az akcióban a bukarestiek mellett 38 megye ügyészségei vettek részt, munkájukat a rendőrség is segítette.

A legfőbb ügyészség tájékoztatása szerint az 56 büntetőeljárás során 207 természetes személy és 97 jogi személy ellen zajlik nyomozás, és javakat foglaltak le az egyelőre összesen 228 601 722 lejre becsült károk behajtásához.

Illusztráció forrása: Román Rendőrség

A gyanúsítottak rendkívül változatos gazdasági tevékenységet folytatnak: fémhulladék/hulladékok kereskedelme és újrahasznosítása, fakereskedelem, építőanyag-kereskedelem, személyszállítás, gabonakereskedelem, futár- és autómegosztó szolgáltatások, engedély nélküli bányászat, acéltermékek és ipari nyersanyagok kereskedelme, elektronikai termékek kereskedelme, alkatrészkereskedelem, kozmetikai termékek kereskedelme, autósiskolák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?