Optimista a miniszterelnök: lesz pénz nyugdíjemelésre

Marcel Ciolacu miniszterelnök fenntartja, hogy lesz fedezet az új nyugdíjtörvény végrehajtására, és a jogszabályt jövőre alkalmazni fogják.

„Nyilván lesz rá pénz” - jelentette ki az Antena 3-nak a kormányfő szerda este. Kifejtette, hogy a törvényre mindenképp szükség volt, mert a hazai nyugdíjasok több mint 85 százalékának 3000 lejnél kisebb a nyugdíja, több mint 60 százalékuk pedig 2000 lejnél kisebb összeget kap havonta.

Illusztráció: Pexels

Hozzátette, hogy 2022-ben egyeztetett az akkori miniszterelnökkel az új nyugdíjtörvény kidolgozásáról, és ezt Nicolae Ciucă is támogatta.

Amint megírtuk, kitört a botrány kormánykoalícióban, mert a nyugdíjemelések kapcsán „eltérések vannak a számokban”. A Szociáldemokrata Párt (PSD) által vezetett munkaügyi minisztérium és a liberálisok által irányított pénzügyminisztérium nem ért egyet abban, hogy a jövőre beígért emelések után mennyibe kerül majd az államnak a nyugdíjak folyósítása, és hogy elő tudják teremteni erre a pénzt. A liberálisok megkérdőjelezték, hogy lenne fedezet a növelésekre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?