A Gorj megyei mentőszolgálat arra kérte az embereket, hogy ne legyenek rosszul

A Gorj megyei mentőszolgálatnál az orvoshiány miatt a legtöbb mentőautó csak egy sofőrrel és egy asszisztenssel jut el a betegekhez. A szakszervezetek szerint a probléma rendkívül súlyos, amióta egyre több beteg szorul kórházi ellátásra.

Marian Popescu szakszervezeti tag szerint olyan rossz a helyzet, hogy már csak öt orvos maradt, aki helyszíni sürgősségi ellátást tud nyújtani. Hozzátette, vannak olyan emberek, akik szenvedtek, mégsem tudtak az orvosok eljutni hozzájuk – írja az Observator News.

Az ünnepek alatt különösen kritikus volt a mentőszolgálatnál levő állapot. A mentőszolgálati szakszervezetek a közösségi médiában üzenték az embereknek, hogy ne betegedjenek meg, mert nincs lehetőség a segítségnyújtásra.

Fotó: Agerpres

Marcel Iacobescu prefektus szerint elfogadhatatlan, hogy ne legyenek orvosok egy olyan mentőszolgálatnál, amely több települést is lefed. Elmondta, karácsony előtt a szolgálatot megbírságolta a közegészségügyi hatóság, mivel nem tartották be az előírt intézkedések egy részét, köztük orvoshiánnyal kapcsolatos szabályt is megszegtek.

Claudiu Constantinescu, a mentőszolgálat vezetője úgy nyilatkozott, csak háziorvosokat és sürgősségi szakorvosokat tudnak alkalmazni, ők viszont nem akarnak a mentőszolgálatnál dolgozni. Elmondása szerint eddig három mentőst sikerült felvenni, de őket sem teljes munkaidőben.

Kapcsolódók

Kimaradt?