Összehívatná a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot a lengyelországi migrációs nyomás miatt az AUR

A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) sürgős összehívását kéri Klaus Iohannis államfőtől a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) az európai uniós tag és NATO-szövetséges Lengyelországot érő „aszimmetrikus és nem szokványos agresszió” miatt.

George Simion és Claudiu Târziu, az AUR társelnökei | Fotó: AgepresAz AUR társelnöke, Claudiu Târziu szenátor szerint az EU keleti részére jelenleg nehezedő, bizonyos „hatalmak által irányított” migrációs nyomás valamennyi tagállam ellen irányuló agressziónak minősül. „Ha a szolidaritás szónak van még valamilyen jelentése, akkor azt Lengyelország szövetségeseként bizonyítanunk kell" – idézte a párt közleménye a politikust.

Az alakulat másik társelnöke, George Simion parlamenti képviselő szintén hangsúlyozta, hogy Lengyelországnak támogatásra van szüksége. Rámutatott, Romániának kötelessége diplomáciai úton vagy akár humán erőforrással, anyagi támogatással segíteni Lengyelországot. „Kérem Klaus Iohannis államfőtől, hogy két golfparti között hívja össze a CSAT-t" – nyomatékosította.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?