FRISSÍTVE – Magyarország újabb gyógyszerszállítmányt és lélegeztetőgépeket küld Romániának

FRISSÍTVE: Románia 20 kórházába, alapvetően Erdélybe 40 lélegeztetőgépet, 1650 úgynevezett non-invazív lélegeztetéshez szükséges maszkot, valamint 3000 doboz favipiravir gyógyszert szállít Magyarország annak érdekében, hogy hozzá tudjon járulni a romániai járványkezelés sikerességéhez – mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A politikus hangsúlyozta: a járvány nem ismer határokat és a szomszédos országok járványkezelésének sikeressége nagymértékben hozzájárul Magyarország járványkezelésének sikerességéhez is.

„A negyedik járványhullám tombol Európában és világossá vált, hogy azok az országok, ahol az átoltottsági szint alacsony, könnyen bajban kerülhetnek. Vannak így szomszédos országok is, többek között Románia is alacsony átoltottsági szinttel érkezett meg a negyedik hullám időszakába” – fogalmazott.

Jó reggelt mindenkinek! Bejelentéssel indul a nap

Jó reggelt mindenkinek! Bejelentéssel indul a nap

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. október 27., szerda

Szijjártó hozzátette: „Romániában nagyon sokan vannak kórházban és szorulnak intenzív kezelésre, sok kórház nem bírja a terhelést, folyamatos az egyeztetés a magyar és a román kormány vezetői között, akik között magyarok is vannak – Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Cseke Attila egészségügyi miniszter –, akik folyamatosan jelzik, hogy milyen segítségre van szükségük és a magyar kormány próbál segíteni a maga eszközeivel és lehetőségeivel.”

Kelemen Hunor ügyvivő miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke a közösségi médiában nyilvánított köszönetet a magyar kormány segítségének. „Továbbra is az a legfontosabb feladatunk, hogy emberi életeket mentsünk, hogy csökkentsük a nyomást az egészségügyi rendszeren, Magyarország Kormánya pedig partnerünk ebben” – írta Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Az elmúlt időszakban ismét bebizonyosodott, hogy baj esetén mindig van kire számítanunk!...

Közzétette: RMDSZ – 2021. október 28., csütörtök

A politikus a koronavírus elleni oltás fontosságára hívta fel ismét a figyelmet. „Mindannyian tehetünk azért, hogy ne jussunk kórházba, és ne terheljük le az egészségügyi rendszert úgy, hogy az ne tudja ellátni a sokkal inkább kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeket” – fogalmazott.

(Nyitókép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?