FRISSÍTVE – A légierő gépével szállítanak Németországba koronavírus-fertőzötteket

FRISSÍTVE: Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vasárnap határozatba foglalta, hogy az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium jóváhagyja a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek Németországba való szállítását. FRISSÍTÉS: Hat beteget szállítanak Németországba.

Indulásra készen | Fotó: AgerpresHat súlyos állapotban lévő romániai koronavírusos beteget szállítanak hétfőn Németországba egy katonai repülővel.

Raed Arafat közlése szerint kedden és szerdán további hat-hat pácienst szállítanak Németországba. „Ez a szolidaritás azt mutatja, hogy Romániát nem hagyják cserben a barátai a nehéz helyzetben” – fogalmazott a katasztrófavédelmi államtitkár az otopeni-i katonai repülőtéren tartott sajtónyilatkozatában, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt napokban egy németországi orvoscsoport tartózkodott Bukarestben felmérni a súlyos Covid-betegek állapotát.

Németország bukaresti nagykövete, Peer Gebauer hangsúlyozta, hogy Romániát „súlyosan érintette” a járvány negyedik hulláma. „A szolidaritás az egyetlen válasz” – jelentette ki a diplomata.

A Németországba szállított romániai páciensek orvosi felügyelet alatt teszik meg a repülőutat a román védelmi minisztérium, illetve a német légierő repülőgépeivel.

Kapcsolódók

Kimaradt?