Megrajzolták az 5 éves Estera gyilkosának fantomképét

Másfél hónappal azután, hogy Nagybányán megerőszakolták majd brutális kegyetlenséggel megölték az 5 éves Esterát, a rendőrségnek sikerült megrajzolnia a tettes fantomképét. 

Mint írtuk, április 30-án az 5 éves Estera ebéd után elkérezett játszani szüleitől. Azt mondta, hogy a közelben lévő Phoenix üzem gazdátlan épületeihez megy, ahol korábban is többször tartózkodott más gyerekekkel. Eltűnését 19 óra körül észlelte a családja, és a testvérei indultak a keresésére. A kislányra éjfél előtt találtak rá a romos épületek között. A gyermek félmeztelen volt, több sérülés is látható volt a testén. A kriminológusok szerint a kislányt megerőszakolta, kínozta, majd megölte a tettes. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát. 

A Máramaros megyei rendőrség nyomozói - a törvényszéki orvosi jelentésre alapozva - az áldozatra mért ütések erejéből és a behatolás okozta sérülésekből arra a következtetésre jutottak, hogy

nem több mint 50 kilós, nem kifejlett izomzattal és nemi szervvel rendelkező, vélhetően 14-16 éves tettessel van dolguk.

 

„A behatolás felszíni volt és az aktust nem követte ejakuláció. Ellenkező esetben a kislány nemi szerve súlyosabb sérüléseket szenvedett volna” – fogalmazott a neve elhallgatását kérő nyomozó a libertatea.ro portálnak. 

Egy másik szálon is folynak a nyomozások. Jelenleg összevetik gyanúsítotti körből gyűjtött több száz DNS-mintát a gyilkosság helyszínén és az Estera testén talált DNS-mintákkal.

A nyomozók szerint a tettes eredeti szándéka „csak” a nemi erőszak lehetett, gyilkosságra csak azután vetemedett, hogy a kislány segítség után kiáltott. Ekkor felkapta a keze ügyében levő első tárgyat - egy téglát - és azzal oltotta ki Estera életét. „A nemi erőszakot túlélte volna, a halálos ütést viszont már nem” – tették hozzá. Úgy tudják, hogy mogyorós csokoládéval csalogatta a félreeső helyre. 

A gyilkosság után három nappal letartóztatták egy pár órára egy 14 fiút - aki egy hete belefulladt a Láposba - az üggyel kapcsolatban, viszont a DNS-vizsgálatok minden kétséget kizáróan felmentették a gyanú alól, ezért kihallgatása után szabadon bocsátották. A nagybányai gyilkossági szakértők a fővárosból is kaptak erősítéseket a brutális gyilkosság elkövetőjének kézre kerítésébe, de több mint másfél hónap után sem sikerült kézre keríteni a gyilkost.

Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester 10 ezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információt ad a rendőrségben, amely alapján sikerül kézre keríteni a gyilkost. A Máramaros megyei PSD ezt utóbb további 30 ezer lejjel fejelte meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?