FRISSÍTVE - Immár 40 ezer lejes az 5 éves nagybányai kislány gyilkosára kitűzött vérdíj

Tízezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel Nagybánya polgármestere annak, aki olyan információkkal tud szolgálni a hétfőn megölt 5 éves kislány ügyében, amelyek segítenek a gyilkos azonosításában. FRISSÍTÉS 1: Rengetegen hívták a hét végén a megadott számot. FRISSÍTÉS 2: A Máramaros megyei PSD további 30 ezer lejjel ösztönözné a nyomravezető információk birtokában levő személyeket.

Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester saját zsebéből tízezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információkkal tud szolgálni a hétfőn megölt 5 éves kislány ügyében, amelyek segítenek a gyilkos azonosításában – olvasható Nagybánya honlapján.

A nyomavezető információkat a 0737 373 070-es telefonszámon várják. Az 5 éves Estera gyilkosát nagy erőkkel keresik. A nagybányai nyomozók a fővárosból is kaptak erősítéseket, egész héten folyamatosan zajlottak a helyszíni szemlék és több száz személyt hallgattak ki.

Csütörtökön őrizetbe vettek néhány órára egy 16 éves fiút az üggyel kapcsolatban, viszont a DNS-vizsgálatok minden kétséget kizáróan felmentették a gyanú alól, ezért kihallgatása után szabadon bocsátották.

A hétfőn délután eltűnt kislány holttestét egy elhagyott gyárépület romjai között találták meg. A kriminológusok szerint a gyermeket megerőszakolta, kínozta, majd megölte a tettes. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát. 

FRISSÍTÉS 1: A hírtelevíziók beszámolói szerint vasárnap délig több mint 50-en hívták fel a polgármesteri hivatal által megadott telefonszámot a nyomravezetői díj reményében. Egyik telefonáló sem szolgált azonban hasznos információkkal. Az ügyészek szerint fennáll az a lehetőség is, hogy a lehetőséget kihasználva a gyilkos megpróbálja félrevezetni a nyomozóhatóságot.

FRISSÍTÉS 2: A polgármester példáját követte a legnagyobb kormánypárt, a PSD Máramaros megyei szervezete is, amely közleményben jelezte 30 ezer lejt ajánl fel annak a személynek, aki olyan információt ad a hatóságoknak, amelyek alapján kézre tudják keríteni Estera gyilkosát.

Kapcsolódók

Kimaradt?